Botræning

Praktisk botræning er vejen til selvstændighed

Mathias Og Thilde

Hvorfor botræning ?

Botræning har som mål, at eleven selvstændigt kan klare daglige gøremål og få hverdagen til at fungere. Botræningen foregår på bo-kollegierne og primært i tidsrummet fra 12-21 i hverdagene, hvor botrænerne støtter op om de opgaver og gøremål , som den unge skal have klaret. Der er også botræner om morgenen, der kan hjælpe, hvis der er behov for vækning så eleverne kan komme op og få en god start på dagen. Botræningen planlægges ud fra elevens behov og evner. For at afklare hvilke områder der skal være fokus på, udarbejder vi søjlemål sammen med eleverne, der udarbejdes en sensorisk profil og der er også mulighed for at deltage i Selvforståelsesforløb eller udarbejdelse af en stressprofil. Alt sammen for at understøtte elevens vej til selvstændighed.

 

Eksempler på, hvad vi arbejder med i botræningen

  • Rengøring af eget værelse og fællesarealer.
  • Personlig hygiejne.
  • Tøjvask.
  • Indkøb og madlavning.
  • Privatøkonomi og budget.
  • Mestre praktiske, personlige og sociale udfordringer.
  • Fritidsliv.
  • Netværk og sociale relationer.
  • Finde balancen imellem arbejdsliv og fritidsliv der passer netop til dig.
Play Video

Fællesskabet og det sociale

At have en god hverdag kan for nogle også handle om, at man har nogle at dele den med. At snakke med andre, lave aktiviteter sammen og måske derigennem finde nogle venner. Det sociale område er blevet sværere for mange unge, fordi der er meget online-samvær og ikke længere så meget fysisk samvær, hvor man får påvirkning fra andre. Mange oplever at være sanse-sensitive, så det at være sammen med andre mennesker kan være en udfordring. Vi støtter og guider så eleven kan finde det rette niveau ift. til samvær med andre mennesker. Vi hjælper i konkrete situationer, hvor der er brug for forberedelse til kommende aktiviteter, eller hvis det bliver udfordrende at være eksponeret for andre.

Krop & Sind

En del af tilbuddet kalder vi “Krop&Sind”. Personalet er uddannet til at give NADA, som er øreakupunktur, der kan medvirke til bedre søvn og også hjælpe til at give ro på tankerne. Mange oplever en ro i kroppen efter behandling. Af andre behandlinger, der kan give fysisk velvære, kan nævnes kraniosakralmassage og boldmassage. 

Det er helt frivilligt om man ønsker disse behandling – men mange unge oplever, at det har god effekt for deres fysiske og psykiske trivsel. 

Jeppe som får kraniosakral behandling
Bo Skole Job bolde

Sensorisk profil

På Bo/Skole/Job udarbejder vi sensoriske profiler også kaldet Sensory Profile. Det er en systemisk metode, der kan afdække og beskrive de forskellige sansepåvirkninger, som er forskellige fra person til person. Der laves et individuelt forløb, hvor dine forskellige sansepåvirkninger afdækkes igennem interview. Sansepåvirkninger kan fx. vise sig ved overstimuli, energitab, rastløshed eller tankemylder. Du er selv med til at beskrive og vurdere din oplevelse med forskellige sansestimuli, og du opnår dermed større forståelse og bevidsthed omkring dine sanseprocesser og mønstre. Vi har tre ergoterapeuter, der er certificerede i metoden og de udarbejder senoriske profiler. 

Når du er elev hos Bo/Skole/Job, indgår afdækningen i dit forløb. Forløbet tilbydes også som selvstændigt forløb, og kan bestilles til eksterne borgere. 

Kontakt os i dag

Ring til Jelva på mobil 20458099 eller på mail jelva@boskolejob.dk